Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді

8 травня 2023

Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді

З 2 по 6 травня 2023 року в місті Луцьк на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні відбулася Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді.

Позмагатися в семиборстві приїхало 12 команд з Львівської, Донецької, Харківської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської, Івано-Франківської, Волинської та Тернопільської областей.

Перший день змагань команди змагалися в бігу на 100 метрів та підтягуванні. Кращими у бігу на 100 метрів були команди з Волинської, Дніпропетровської та Львівської областей. Підтягування сильнішими стали команди з Волинської, Дніпропетровської та Хмельницької областей.

Другий день передбачав змагання у стрільбі з пневматичної гвинтівки та плаванні на 50 метрів. Кращими в стрільбі були Волинська, Харківська та Львівська області. У плаванні кращий результат показали команди з Рівненської, Волинської та Дніпропетровської областей.

Третій день змагань став для Тернопільської області найуспішнішим. Проводилися змагання з метання гранати F-1 та смуги перешкод. Вихованці Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою під керівництвом тренера Жичицького Івана здобули перше місце у метанні гранати та посіли друге місце у смузі перешкод.

Четвертий день став підсумковим та останнім, де команди змагалися у бігу на 3000 тис. метрів. Кращими була команда з Волині, друге місце посіла команда з Дніпропетровська, третіми стала команда з Львівської області. Команда Коропецького обласного ліцею посіла четверте місце.

За результатами семиборства у Всеукраїнській спартакіаді серед допризовної молоді переможцем стала команда Волинської області, друге місце посіла команда з Дніпропетровської області та бронзову нагороду виборола команда з Львівської області. Команда Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, яка представляла Тернопільську область посіла п’яте загальнокомандне місце, чим покращила свій особистий результат у цих змаганнях.