Тернополянки на чемпіонатах України з веслування на байдарках і каное.

9 вересня 2023

Нагороди тернополянок на чемпіонатах України з веслування на байдарках і каное.

Тріумфом для вихованок обласної школи вищої спортивної майстерності Іванки Дяченко та Дарії Довбні в м. Умань завершились  чемпіонати України з веслування на байдарках і каное серед молоді до 23 років та серед дорослих спортсменів. 17 нагород, з яких 4 золоті, 6 срібних та 7 бронзових наші землячки здобували в одиночках, двійках та чотиримісних байдарках на дистанціях 200, 500 та 1000 метрових дистанціях.

А саме, Іванка Дяченко здобула три золоті нагороди в байдарці-одиночці на 200-метрівці як серед спортсменок  в молодіжному чемпіонаті так  і серед дорослих. Ще одне золото Іванка виборола у байдарці-четвірці на 200 метрівці на дорослому чемпіонаті. Срібні нагороди Іванна Дяченко виборола у байдарці- одиночці та байдарці-четвірці на 500 метрівці на молодіжному чемпіонаті. Ще дві срібні нагороди у Іванки на дорослому чемпіонаті в байдарці-двійці на 200-метрівці та байдарці-четвірці на 500-метрівці, а в байдарці-одиночці на 500-метрівці Іванка фінішувала з третім результатом. Всього на рахунку Іванни Дяченко вісім нагород.

Дарія Довбня виборола золоту нагороду на дорослому чемпіонаті у байдарці-двійці на 1000 метровій дистанції. Пару для Дарії склала її подруга Поліна Нурова з м. Дніпро, з якою вони раніше перемагали на чемпіонаті України з марафону. Ще три бронзи Дарія Довбня виборола на дорослому чемпіонаті в байдарці-одиночці на 1000 метрівці, в байдарці-двійці на 500-метрівці та в байдарці-четвірці на 200-метровій дистанції.

На молодіжному чемпіонаті Дарія Довбня виборола дві срібні нагороди в байдарці-одиночці та байдарці-двійці на дистанції 1000 метрів. Ще три бронзові нагороди до скарбнички медалей області Дарія завоювала в байдарці-двійці на 500 метрів та в байдарці-четвірці на 500 та 200-метровій дистанції. Загалом  Дарія Довбня виборола дев'ять нагород.

Готував спортсменок до змагань тренер Володимир Гикавий.