Відбулося засідання Ради безбар'єрності під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Першої леді Олени Зеленської

1 квітня 2024

Одним із пріоритетних напрямків розвитку української держави та суспільства на сьогодні є формування політики безбар’єрності, визначення відповідних завдань та заходів й інтеграція їх у діяльність органів влади з метою створення комплексного середовища без перепон для гідного та якісного життя кожної людини.
Начальник управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОВА Андрій Човган взяв участь в засіданні консультативно-дорадчого органу КМУ - Ради безбар'єрності під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Першої леді Олени Зеленської.
Під час зустрічі обговори реалізацію заходів безбар'єрності на місцевому рівні. Зокрема, основні принципи впровадження норм безбар'єрності територіальними громадами.
Серед пріоритетів на 2024 рік:
- безбар’єрність освітніх, медичних, банківських, транспортних, соціальних, адміністративних та інших послуг — послуги мають бути більш зручними та доступними впродовж усього маршруту користувача, з урахуванням потреб кожної людини;
- безбар’єрність у громадах — запровадження рішень, розроблених Урядом, на рівні місцевого самоврядування;
- можливість для людей отримати відповідні послуги у громаді має стати обов’язковим елементом впровадження такої політики в містах і селах.
В області затверджено план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.